lauantai 12. joulukuuta 2009

Joulunodotusta...

Joulun odotukseen kuuluu ehdottomasti piparkakkujen leipominen ja niin tänäkin vuonna. Minulle ja eräälle ystävälleni on muodostunut tavaksi leipoa piparkakkutaloja yhdessä. Koko juttu lähti liikkeelle vuonna 2004, kun ystäväni tuli luokseni kyläilemään ollessani leipomassa joulupipareita. Tämä oli siis jo kuudes kerta näissä merkeissä. Välillä olemme kokoontuneet koko perheiden voimin ja välillä kahdestaan. Jonain jouluina olemme saaneet miehetkin mukaan leipomis- ja koristeluhommiin, vaikka useammin heidän leipomisensa onkin vaihtunut saunomiseen... Vuosien aikana olemme saaneet joukkoomme kolme innokasta pikkuapulaistakin.

Joka joulu on hauskaa myös miettiä uusia ideoita, joita taikinasta voisi yrittää rakentaa. Tänä vuonna päätin kokeilla linnan rakentamista. Yleensä joka vuosi rakennelmassa tapahtuu jokin "kämmi" kuten tänäkin vuonna. Takimmaisen tornin seinämä murtui rakennusvaiheessa ja torniin jäi reikä, mutta onpa linna sen näköinen kuin sitä olisi hieman pommitettu, ja siten siis aidomman
näköinen... :)


Linnaa vartioimassa hirmuinen krokotiili vallihaudassaan
linnan laskusilta ja linna edestä päin...
Väsäykseni myös aina pursuavat nameja kuten tänäkin vuonna, talo kun on kivempi joulun jälkeen pistellä poskeensa kun siinä on paljon namia... :) Aikaisempina vuosina olen tehnyt taikinankin itse, mutta tänä vuonna oikaisin sen verran, että tein linnan valmistaikinasta. Tein kuitenkin taikinan sitten tavallisia pipareita varten. Omasta taikinastani tulee aina niin löysää, että talon seinien teko on siitä jonain vuosina ollut vähän liiankin haasteellista. Ja kun talon seinistä tulee syötyä yleensä vain namit niin ajattelin että taitaa olla ihan sama jos se on tehty valmistaikinasta mutta on helpompi rakentaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti