keskiviikko 10. maaliskuuta 2010

Tildailua


Ajan kulukseni järjestelin vanhoja kuvia koneella ja löysin sieltä kuvia vanhoista tilda-töistäni. Päätinkin julkaista niitä nyt täällä.

Ylimmässä kuvassa tildan lammas. Se on nyt noin vuoden päivät vartioinut kylppärimme hyllyllä. Materiaalina on vanha pyyhe. Kierrätystä siis.
Samoihin aikoihin valmistuivat suojukset rasvapurkkeihin. Olen rasvan suurkuluttaja ja haluan että rasvapurkit ovat helposti saatavilla. Niinpä ompelin niihin suojukset, jotka näyttävät melko paljon nätimmiltä kuin pelkät rasvapurkit. Sydänkuviot ovat tildakaavalla tehdyt. Homma on helppo. "Pötkö" on pohjasta avoin, joten ei tarvitse kuin leikata purkin ympäri ulottuva kangaspala ja ommella se sivusta yhteen. Koristella voi sitten oman maun mukaan. Näissäkin käytetty kierrätysmateriaalia. Suojukset nimittäin valmistuivat ikivanhoista pellavalaudeliinoista, joista sopivasti sai kuluneiden reikien välistä leikattua sopivat palat.


Nämä seuraavat kaksi kaverusta vartioivat nykyisin makkarin hyllyllä. Välillä ne ovat riepoteltavina lasten leikeissäkin, mutta yllättävän hyvin ovat kestäneet.
Ylemmässä kuvassa tilda-kaavalla tehty koira ja alemmassa sitten kissa. Näitäkään varten ei tarvinnut kangaskauppaan lähteä. Jossakin ostamassani sisustuskorissa oli sisäkangas, jota en tarvinnut. Siitä sitten ompelin nämä eläimet.Minna

1 kommentti:

  1. Hauska idea noi rasvapurkin päälliset ja hienon näköiset! Taidan jemmata idean muistiin, meilläkin samaisia puteleja seilaa pöydillä ja hyllyissä kun lapset on atoopikkoja. Inspistä odotellessa... Jenni

    VastaaPoista