maanantai 12. huhtikuuta 2010

Kevättä ja taimia...Ylin kuva jokin aika sitten rannasta. Ensimmäisiä varmoja kevään merkkejä on se, kun joutsenet palaavat taas talven jälkeen. Tämän kuvan ottohetkellä jäätäkin oli vielä jonkin verran, mutta nyt alkavat jäät olla jo mennyttä. Monenlaista muutakin vesilintua on jo ehtinyt palata etelänmailta.


Kevään merkkeihin kuuluu myös se, että multasormia alkaa syyhyämään. Ensimmäisen kerran multaan pääsee sormensa upottamaan, kun on aika kylvää ensimmäiset siemenet. Nämä ovat tomaatin taimia ja siemenet on kylvetty purkkiin helmikuun loppupuolella. Tämän kokoisia ne sitten ovat tällä hetkellä ja kasvavat huimaa vauhtia joka päivä.

Tomaatintaimien kaveriksi tuli kylvettyä myös chilin siemeniä. Nämäkin kylvetty jo silloin helmikuussa. Viime vuonna onnistuimme kasvattamaan ensimmäistä kertaa chilejä, jotka oikeasti olivat tulisia. Tätä ennen ne maistuivat lähinnä tavalliselta paprikalta. Katsotaan miten tänä vuonna sitten käy. Uutena kokeiluna myös "thaimaan" chili, kuten me sitä kutsumme. Toimme siis helmikuiselta thaimaan matkalta kuivattuja chilejä, joista otin talteen siemeniä. Nyt ne sitten kasvavat iloisesti ikkunalaudalla.Alimmassa kuvassa tuliainen puutarhamessuilta, joissa tuli piipahdettua viime viikonloppuna. Kyseessä on myös chilin taimi, lajike oli nimeltään "fatilii" ja tulisuusasteen pitäisi olla 9. Melko tulisia herkkuja pitäisi siis olla luvassa jos onnistumme saamaan tältä yksilöltä satoa. Se selvinnee sitten loppukesästä...
Minna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti