tiistai 17. elokuuta 2010

Elokuun "auringot"

Tänä vuonna auringonkukat eivät meillä ole perinteisen keltaisia vaan oransseja ja punaisia. Kylvin siemenet pussista, jonka olen saanut ystävältä jo monta vuotta sitten. Nyt niille vihdoin löytyi paikka kasvimaan reunalta.

Muutama keltainenkin aurinko sentään pihapiiristä löytyy, kuten tämä yksinäinen tönöttäjä keskellä perunamaata. Läheisessä puussa on lintulauta, josta lintujen mukana siemeniä on kulkeutunut perunapeltoon saakka. Muutamia pienempiä auringonkukkia kasvaa myös toisen lintulaudan alla.

Minna

ps. Tervetuloa kaikille uusille lukijoille, joita en ole vielä ehtinyt toivottaa tervetulleeksi. On aina mukavaa huomata, ettei ihan itsekseen täällä "höpinöi". Ja kiitos myös kaikille kultaisille, jotka olette kommentteja jättäneet. Niitä on ollut mukava lukea.

6 kommenttia:

 1. Ompa upeat ,jännänväriset auringonkukat, en ole ikinä tavannut tuon värisiä, kauniita ne on, itsellänikin tänään oli juuri teemana auringonkukka blogissani :)

  VastaaPoista
 2. Hauskat nuo punaiset auringonkukat, suloisesti ikäänkuin 'haalistuneet' :)

  Noilla auringonkukan siemenillä on todellakin kiva tapa levitä lintulaudalta vähän sinne ja tuonne, meilläkin niitä on tupsahdellut joskus hassuistakin paikoista ja olen niiden antanut kasvaa juuri siellä, minne ovat päätyneet.

  Mukavaa loppuviikkoa sinulle!

  VastaaPoista
 3. Aivan ihania auringonkukkia tuossa tonkassa! Oliko ne siemenet ostettu jostain kaupasta?

  VastaaPoista
 4. Kyllä olivat siemenet ostettu jostain kaupasta, ihan kaupan siemenpussissa olivat. En tosin tiedä mistä, ja eipä välttämättä ostajakaan muista koska siitä on tosiaan jo aika monta vuotta kun nuo siemenet olen lahjaksi saanut. Kivoja kyllä ovat. Jospa muutaman siemenen saisi talteen ennen kuin linnut ovat napsineet poskeensa niin saisi uudelleenkin tuon värisiä kasvatettua...

  VastaaPoista
 5. Mukavan värisiä nuo punertavat auringonkukat.

  VastaaPoista
 6. Sinulle on yllätys blogissani :)

  VastaaPoista