maanantai 23. toukokuuta 2011

Sadepäivän antia

Tänään vietettiin sadepäivää ja kun pihalle ei tehnyt mieli lähteä tönkimään niin sain ommeltua loppuun kaksi aikaisemmin aloittamaani projektia. Ensimmäinen oli Venlalle aloitettu farkkuhame. Materiaalina erilaisia vanhoja farkkuja sekä koristeena vähän pitsiä. Helman pitsi vanhasta tyynyliinasta, muut pitsit ostettuja. Kaavat olen piirtänyt jo jonkin aikaa sitten, enkä enää muista mistä lehdestä ne nappasin... Jonkin verran piti kaventaa tuota meidän kapoista neitiä varten.

Ilmojen lämmettyä tuli myös huomattua, että Venlan kevät/kesätakki oli armottomasti jäänyt pieneksi, joten uudelle oli tarvetta. Ei siis muuta kuin ompelemaan. Kangas löytyi kirpparilta, on siis vanhaa lakanakangasta. Vuorin tein myöskin kirpparilta taannoin löytyneestä collegekankaan palasta. On sitten vähän lämpimämpi ja tukevampi kun lakanakangas oli kuitenkin aika ohutta. Huppuun laitoin vuoriksi kangasvarastosta löytynyttä trikoota, jotta sitten taas huppu ei olisi niin tönkkö. Antaa myös pienen väriruiskeen tuo hupun trikoo. (Hiukan sentään näkyy kuvassakin...) Hupun reunaan laitoin nyörityksen sijasta kuminauhan, kun en oikein tykkää noista nyöreistä lasten vaatteissa. Huomaa myös ainotossut kuvauskenkinä, jotka malli itse halusi kuvaan mukaan... :)
Kaavat Suuresta käsityölehdestä 3/2006

Illalla sentään ilma kaunistui sateen jälkeen ja päästiin ottamaan ulkokuvia ja tietysti myös vähän tönkimään multaa. Kukkapenkin uudistus etenee kovaa vauhtia. Reunus on jo valmis ja nyt on vuorossa uuden mullan levitys...

Nyt nukkumaan, niin jaksaa taas huomenna touhuilla... Moi!

Minna

2 kommenttia:

  1. Sä oot tosi taitava käsistäsi. Hienot uudet vaatteet venla sai :)!

    VastaaPoista
  2. Ihana hame ja viela ihanampi takki.

    VastaaPoista