keskiviikko 13. heinäkuuta 2011

pionien juhlat uudelle tulokkaalle


Pari viime viikkoa kotiamme on täyttänyt maidontuoksu, vauvan suloinen tuhnutus, sinappikakkavaipat, pyykkivuoret ja ihanainen onni. Pieni poika syntyi 27.6. pitkän odotuksen jälkeen. Kaikki muu on nyt jäänyt vähän toissijaiseksi tuon pienen hurmurin saavuttua.

Pojan syntymän aikoihin pionit puhkesivat kauneimpaan loistoonsa. Lupasin aikaisemmin kuvia uudesta ulkogrillauspaikasta, jota pionit nyt kehystävät. Nämä kuvat otettu siis pari viikkoa sitten, nyt ovat kauniit kukat jo lakastuneet. Aika mukava pieni grillauspaikka tuosta tuli. Tarkoitus oli saada sellainen pieni ja mukava "makkarangrillauspaikka" pihalle. Suuremmat ateriat sitten valmistetaan ja grillataan grillikatoksella.Viime syksynä istuttamani "Santa fe" niminen pionikin innostui jo kukkimaan vaikka en uskaltanut siltä vielä mitään toivoakaan. Aika kauniita kyllä olivat nuo kaksiväriset kukat ja hieman pitkäkestoisempiakin kuin muut. Eivätkä nuo muutkaan pionit näyttäneet ainakaan toistaiseksi kovin pahasti suuttuneen syksyisestä siirtämisestä. Isona paakkuna yritin siirtää, jotta juurakko säilyisi mahdollisimman ehjänä. Aika hyvin ilmeisesti siinä sitten onnistuin.


Sää oli kuvaushetkellä hieman pilvinen, mutta kauniita ovat kukat silti. Alimmassa kuvassa kukka, jonka nimeä en tiedä. Kukka on kantautunut minulle viime vuonna puutarhamessuilta, jossa lapset saivat istuttaa kukkien taimia. Olen ajatellut sen olevan jonkin tyypin pelargonia sen lehden mallin perusteella. Sain sen jopa talvehtimaan ja nyt kukkii taas kauniisti. Tietääkö joku muu, mikä kukka on kyseessä?


Vauvantuoksuisin terveisin

Minna

2 kommenttia:

  1. Terkkuja Helsingistä ja kovasti onnea uudesta prinssistä.
    Blogisi on todella kaunis, upeita kuvia.
    -Sanna-

    VastaaPoista
  2. Suuresti onnea näin jälkikäteen! :)

    VastaaPoista