keskiviikko 18. toukokuuta 2011

Kukkapenkin uudistusta

Tällä hetkellä päällimmäisenä projektina pihamaalla on vanhan perennapenkin uudistaminen. Tarkoitus on rajata kukkapenkki etualalla näkyvillä reunakivillä ympäriinsä. Projekti alkoi jo syksyllä kun talon eteen asennettiin uusi laatoitus. Tällä viikolla aikaa onkin kulunut vanhojen reunakivien poistamisella (Olivatkin jotkin aika hyvin jo uppoutuneet maahan) ja säästettävien perennojen ylöskaivamisella. Huomenna nimittäin pihaan saapuu kaivuri, jonka on tarkoitus kaivaa vanha kukkapenkki ylös, jotta tilalle voitaisiin perustaa kokonaan uusi penkki. Ylöskaivamani perennat säilöin multapaakuissa laatikoihin. Toivottavasti pärjäävät siellä muutaman päivän ennen kuin pääsevät takaisin maahan.



Koko etupiha on vielä aika mullinmallin syksyn laatoitusprojektin jäljiltä, mutta huomenna tulevan kaivurin on tarkoitus tasoitella maata, jotta päästään nurmikon kylvöpuuhiin. Laatoituksen reunaan olisi tarkoitus myös väkertää jonkin näköinen "aita"/kukkapenkki, mutta se sitten selviää vähän myöhemmin, mitä siihen sitten muotoutuu.





Nämä juuri aukeamaisillaan olleet tulppaanit leikkasin kaivurin alta parempaan talteen. Ilostuttavat nyt väriloistollaan sisätiloissa maljakossa. Sipulit kaivoin ylös ja istutin toiseen paikkaan. En tiedä kasvaako niistä vielä jotain kun kukintavaiheessa ne ylös kaivoin, mutta kokeilinpa nyt kuitenkin. En siinä nyt ainakaan mitään hävinnyt, kun kaivurin armoille olisivat kuitenkin joutuneet...





Minna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti