lauantai 8. toukokuuta 2010

Mustikoita...

Tänään istutin pensasmustikoita. Pihalta löytyi vanhastaan jo kolme pensasmustikkaa, mutta halusin niitä hieman lisää ja hankin siten vielä kolme tainta . Vanhat puskat olivat melko kitukasvuisen oloisia, olivat jo aika useasti tainneet joutua rusakon aamiaispöytään. Nyt koko ryhmä sai uuden istutuspaikan ja tarkoitus on rakentaa alueen ympärille aita niin saavat mustikat kasvaa sitten rauhassa.

Nyt vain täytyy toivoa, että taimet lähtevät hyvään kasvuun ja antavat meille hyvän sadon joku päivä. Kyllähän niitä mustikoita löytyy yllin kyllin tuosta viereisestä metsästäkin, mutta mikäs sen mukavampaa lapsille kuin käydä napsimassa mustikoita omasta pihasta.

Paavo toimi taas tapansa mukaan "apulaisena". Tosin tuosta avusta olin hänen kanssa välillä hieman eri mieltä. Juuri kun sain kuopan täytettyä, oli Paavo innokkaana kaivamassa tilalle uutta kuoppaa... :)

Hankkimani lajikkeet olivat nimeltään Northblue, Aino ja Alvar. Tuota Ainoa ja Alvaria löytyi jo ennestäänkin. Puutarhaliikkeessä kerrottiin, että nuo kaikki lajikeet pölyttävät toinen toistaan, joten ajattelin sitten kokeilla niitä kaikkia. Sittenpähän tiedän mikä on paras.Mustikoiden ympärille on tarkoitus levittää haketta, nyt ehdin tehdä vasta alun. Hieman tarvitsee vielä tehdä hakettakin lisää. (Kiitos Anopille tähän astisesta hakkeen teosta.) Hakkeen alle laitoin sanomalehteä. Samanlainen ratkaisu on mansikkamaalla rivien välissä. Toimii siellä kyllä hyvin. Rikkaruohoja ei ole juuri ollenkaan. Ja kosteuden pitäisi pysyä hyvin mustikoiden käytössä.


Minna

2 kommenttia: