maanantai 7. kesäkuuta 2010

kasvitarha

Kasvihuoneen ympärille rakentui tänä vuonna uusi kasvitarha. Tarha tosiaan, sillä alue sai ympärilleen aidan. Pihallamme vierailee niin paljon rusakoita, että aita oli tarpeen, jos haluaa, että kaikki kasvustot eivät joutuisi pupuperheen aamiaispöytään.
Nuo tummemmat puureunusteiset kasvatusaltaat ovat jo aikaisemmin tehtyjä, muttä etualalla näkyvä on tämän kesän juttuja. Tarkoitus on sekin vielä jossain vaiheessa sävyttää saman väriseksi kuin vanhatkin altaat.


Altaiden välille rakentui polku, joka päällystettiin pihapiiristä löytyneillä vanhoilla laatoilla ja siihen kaveriksi hankin kauniita kiviä. Portti on mieheni taidonnäyte. Polku on mitoitettu kottikärryille. Tosin sen verran laskut heittivät, että portti on otettava pois paikoiltaan jos mielii kasvimaalle kärryillä, mutta pääsee kuitenkin. Lopputulos miellyttää ainakin omaa silmääni ja kunhan altaisiin kasvaisivat vielä kukat ja muut istutukset, niin kokonaisuuden pitäisi olla ihan kiva.


Polun sivulla asustelevat leppäkertut. Maalasin näitä kolme vuotta sitten häihimme koristeiksi ja nykyään ne koristavat sitten puutarhassa.

Minna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti