sunnuntai 12. kesäkuuta 2011

kesäpaitoja ja yhdet housutTällä viikolla on helle hellinyt, tosin ison vauvamasun kanssa ei voi kyllä joka hetki puhua hellimisestäkään. Keskipäivällä on kyllä ollut pakko paeta lämpöä ilmalämpöpumpun viilentämiin sisätiloihin ja samalla olenkin saanut hyvän tilaisuuden myös tehdä vähän ompelutöitä. Venla on saanut tällä viikolla kolme uutta t-paitaa ja yhdet uudet housut. Vaatteet on kaikki tehty kierrätysmateriaalista, eli kirpparilta löytyneistä aikuisten vaatteista. Ainoastaan aplikointeihin on käytetty uutta kangasta tilkkukätköistä. Edullisiakin siis näistä vaatteista tuli. Paitojen pääntietkin onnistuivat tällä kertaa niin, että voin olla tyytyväinen. Harjoitus siis tekee mestarin... Kaavat niin paitoihin kuin housuihinkin olivat mukavan kapoiset meidän laiheliinille neidille. Housujen pituus koosta 110 mutta kavensin leveyttä 104 kokoon. Tuli oikein sopivat. Sovituskuvia ei nyt tällä kertaa ole. Ei ollut mallilla kiinnostusta alkaa vaihtelemaan vaatteita... mutta kävi se kuvaus sitten näinkin.


Paitojen kaava: ottobre 3/2011 monster car t-paita (meduusa ja ankkuri aplikaatioiden mallit samasta lehdestä)
housut: ottobre 6/2010 milla- neuloshousut hieman kavennettuna

Pihatöitäkin on yritetty helteestä huolimatta tälläkin viikolla touhuilla, kukkien istutus uuteen kukkapenkkiin on ollut kyllä tauolla paahtavan helteen takia, mutta ensi viikoksi on luvattu sateita ja viilenevää. Vaihtelun vuoksi mukavaa sekin, vaikka tykkäänkin lämmöstä. Ja kovasti jo kasvit kaipaavat vettä. Uusi grillipaikka on saatu valmiiksi, siitä kuvia myöhemmin kun pionit alkavat kukkia. On silloin eniten varmasti edukseen.
Jännittäviä aikoja täällä myös elellään. Uusi perheenjäsen saattaa ilmoittaa tulostaan minä hetkenä hyvänsä ja joudun luopumaan (saan luopua) tästä vauvamasustani. (Joka on samaan aikaan niin kiva mutta kovin rasittava.) Toivotaan, että saamme iloisia vauvauutisia lähipäivinä ja kaikki sujuu hyvin. (Laskettu aika viiletti ohi jo eilen...) Sitä siis jään odottelemaan.

Mukavia kesäpäiviä kaikille!

Minna

3 kommenttia:

  1. Kauniita ja pirtsakoita kesävaatteita. Onnea loppusuoralle! :)

    VastaaPoista
  2. Oot kyllä hyvä ompelija:)! Sä jäät hoitovapaalle ja alat ommella myyntiin noita,niin ei tarvi murehtia rahasta ;D!

    VastaaPoista
  3. Kiitos kivoista kommenteista. Ja Marika, kyllä totakin vaihtoehtoa olen miettinyt, mut pelkään, että kun tosta ompelusta tulis "työ" niin se ei olis enää kivaa. On paljon kivampaa kun sitä voi tehdä silloin tällöin kun itsellä on aikaa. :)Silloin tällöin jonkin "tilausvaatteen" teko ei varmasti vielä puuduttais, mut suurempana tuotantona varmasti kyllä... :)

    VastaaPoista