maanantai 20. kesäkuuta 2011

UudistustaToistaiseksi voi sanoa tämän kukkamaaprojektin olevan valmis. Kylläpä siihen työtunteja on kulunutkin niin itseltä kuin ukkokullaltakin. Lopputulokseen olen kuitenkin tyytyväinen.


Kuvissa näkyy myös samalla talon eteen toteutettu uusi laatoitus.


Uusi nurmikkokin on jo kivassa viherryksessä ja jos ihmettelette mikä ihmeen aita tuolla kiertää niin se on vain väliaikainen ja poistetaan sitten kun nurmikko on saanut hyvän alun eikä kasvu enää häiriinny tallomisesta. Mitään muuta keinoa kun ei keksitty siihen millä pitää niin lapset kuin koirakin pois tuolta alueelta tallomasta...

Oven pielessä piristää tänä kesänä tämän näköinen ryhmä. Orvokit pääsivät kukkimaan ensimmäisinä piristysruiskeina keväällä ja jaksavat vieläkin kukkia. Joukossa köynnöskrassia, jonka olisi ajatus kiivetä ruukun keskellä olevaa tukea pitkin ylös.

Tässä taannoin innostuin myös kokeilemaan maalausta. Ei yleensä ole oikein mun laji, kun kuvaamataidon lahjoja jaettaessa taisin myöhästyä siitä jonosta. Olen kuitenkin ihan tyytyväinen suoritukseeni, vaikka en tajunnut että teksti vie noin paljon tilaa ja jouduin sitten jatkamaan sitä tuonne sivuun... harjakin on vanha koiransyömä, kun parempaa ei nyt juuri silloin ollut tarjolla kun innostus kokeiluun iski, mutta näin tuli vanhasta harjastakin taas ihan edustuskelpoinen. (Jos ei nyt niin tarkkaan katso noita koiran hampaan jälkiä tuossa varressa... :) )Tältä näyttää uusi laatoitus pihalta päin katsottuna. (ja nuo aitatolpat tosiaan ajan kanssa tuosta häipyvät...)


Viimeviikkoiset sateet ovat virkistäneet mukavasti juuri istutettuja kasveja, jotka meinasivat väkisin läkähtyä edellisviikon hellejaksolla. Nyt ovat kuitenkin kaikki hyvässä kasvussa ja voi olla, että jotkin siirtämisestä huolimatta kukkivatkin vielä tänä kesänä.

Jättipoimulehti näyttää kivalta sateen jäljiltä vesipisaroineen.


Kukkamaan päädyssä kasvoi aikaisemminkin ruusuorapihlaja, joka sai jäädä paikoilleen. Se on niin kaunis kukkiessaan...


Ruusuorapihlajan ympärillä kasvoi tarha-alpia, joka myös sai jäädä paikoilleen, jotta ylös kaivaessa ruusuorapihlajan juuret eivät olisi vaurioituneet. Nyt se jo pikkuhiljaa aloitteleekin kukintaansa.


Aamupäivän oli oikein kaunis ilma, mutta nyt ilma muuttui taas sateiseksi. Vettä tuli hetki sitten niin voimalla, että toivottavasti ei ole litistänyt kaikkia kasveja ihan pitkin maata. Saisi kyllä jo taas hetkeksi helpottaa nämä sateet. No eipä tarvitse ainakaan kastelusta huolehtia muuta kuin kasvihuoneessa... ;)

Mukavaa loppuviikkoa ja juhannusta kaikille, jos en ehdi kirjoitella ennen sitä!

Minna

ps. masuasukki viihtyy edelleen yksiössään, mahtaako sieltä ulos lainkaan tullakaan... ?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti